1

I'm having trouble finding the fades option circled in red in the following screenshot, which was taken from this video:

youtuber - once fade option is selected

Here's a closer look at his options:

youtuber - fade option in dropdown

And here's what I'm seeing in arrangement view (first image below is in automation mode and second image below is not in automation mode):

no fade option in dropdown automation mode

no fade option (but fade handles) not in automation mode

I have searched the internet, including Ableton's reference manual, but I am still not sure what the solution is. Any tips?

Thank you!

9/19 update: I've contacted Ableton Support on this--let's see if they can help.

7
  • It's a commercial product you have to pay money for. Have you asked the seller for support? How did they respond? Sep 18 at 0:22
  • Ableton support is not good. I'm still waiting on a response for an inquiry I made a week ago (separate issue). Also, you pay up front for the product--I don't continue to pay for support or anything like that.
    – 286642
    Sep 18 at 0:42
  • Try pressing the "a" key (you may need to select the track first — try both ways). If that works, let me know, and I'll type up a more complete answer.
    – Aaron
    Sep 18 at 2:20
  • I’m voting to close this question because it's a basic customer support question, best addressed to the application developer.
    – Tetsujin
    Sep 18 at 8:55
  • 1
    @aaron I used the A key in order to turn automation mode on/off. I also turned the MIDI icon on and off to see if that would help. I used this video as a reference: youtube.com/watch?v=fL7wF08WoV8
    – 286642
    Sep 18 at 14:37

0

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy